Čabajská klobása - Fermentované výrobky
Kód: 1668Detailní popis produktu
ČABAJSKÁ KLOBÁSA
kořenící přípravek, sypká směs na klobásy
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
2,8 kg boku, 2 kg vepřové plece (druh masa je na Vaší volbě), 100 g pragandy (dusitanové soli), nebo Směs řeznických solí
PŘÍPRAVA:
Maso pomeleme na masovém strojku, velikost desky 6-8 mm. Do pomleté směsi přidáme koření, sůl a velmi pečlivě promícháme. Necháme odležet v lednici 48 hodin. Dílo narazíme do střev průměru 30-32mm. Klobásy necháme fermentovat po dobu 48 hodin v pokojové teplotě.
Čabajky se udí studeným kouřem o teplotě 25°C po dobu 25 hodin.
Po vyuzení je necháme 14 dnů zrát při teplotě 15°C (sklep, spíž, apod). Správně vysušená čabajka by měla ztratit cca 30% své váhy po vyuzení (doporučujeme si alespoň 1 vzorek na začátku sušení zvážit a označit visačkou)
K uzení čabajek je vhodná třešňová štěpka.
SLOŽENÍ: koření (paprika pálivá, kmín), glukózový sirup, dextróza, škrob, antioxidant E 316, regulátor kyselosti E 575, látky zvýrazňující chuť a vůni glutaman sodný, E 635, extrakty koření,
Koření neobsahuje sůl
Obsah sáčku je na 5 kg díla.
Hmotnost : 100g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na víkend řezníkem |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.12 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.