Dědova klobása - Směs koření na klobásy
Kód: 986Detailní popis produktu
Dědova klobása |
kořenící přípravek, sypká směs na klobásy
Co budeme potřebovat: 2 kg plece, 2,5 kg boku ( druh masa je na Vaší volbě), 2-3 dcl studené vody, 100g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
Příprava : Část masa nakrájíme na menší kousky 10-15 mm, abychom měli pěknou kresbu klobásy. Zbytek pomeleme na masovém strojku velikost desky 3 mm nebo na větším průměru 2x. Do pomleté směsi přidáme koření, sůl. Můžete přidat trošku vody nebo led (5-7 %) a dobře promíchejte.
Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí (2 %, tedy 20 g/1kg díla).
Naplňte do střívek velikosti 30-36 mm, nebo nechte v nádobě dílo do druhého dne odležet. Do udírny dejte ideálně po 24 hodinách od zamíchání, aby proběhlo vybarvení dusitanem a masové dílo se zároveň provonělo kořením.
Klobásky osušte a vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 70 °C.
Udíme asi 7 hodin dozlatova.
Složení: paprika sladká, pepř černý, kmín, česnek, koriandr mletý, muškátový oříšek mletý. Koření neobsahuje sůl
TIp: Tato směs je výborná na výrobu tradičních domácích klobás, které jsou vynikající jak do udírny, tak přímo na grill
Obsah sáčku je na 5 kg díla.
Hmotnost : 90g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na víkend řezníkem |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.1 kg |