Špekáček tradiční - Směs koření na špekáčky
Kód: 1388Detailní popis produktu
Špekáček tradiční |
kořenící přípravek, sypká směs
CO BUDEME POTŘEBOVAT:
4kg hovězí přední, 2 kg boku, 2,8kg hřbetního sádla (druh masa je na Vaší volbě), 1-1,2 l studené vody, 200g pragandy ( dusitanové soli), kterou můžete nahradit solí kuchyňskou nebo namíchat na polovic
PŘÍPRAVA:
V mlýnku umeleme maso na požadovanou zrnitost 4mm. Koření rozmícháme ve vodě, aby bylo rovnoměrně rozptýleno v díle. Doporučujeme sůl Pragandu nebo napůl s kuchyňskou solí2%, tedy 20g/1kg díla. Nechte dílo v nádobě do druhého dne odležet. Naplňte do přírodních střev. Vkládejte do předem vyhřáté udírny na cca 72 °C. Udíme 2-3 hodiny dozlatova. Po zauzení vložíme do hrnce s teplou vodou cca 72 °C a necháme odvářet po dobu 1 hodiny.
SLOŽENÍ: paprika sladká, cukr, sůl jedlá max.15%, česnek, pepř, extrakty koření( pepř bílý, muškátový ořech zázvor, koriandr) Koření neobsahuje sůl ( sůl ve složení je jen nosič extraktů koření, tedy maso musíme solit)
TIP:Špekáčky se narážejí do přírodních střev. Ručně se vážou potravinářským motouzem.
Obsah sáčku je na 10 kg díla.
Hmotnost : 90g
Uschovejte v suchu a chladnu do 25 stupňů C
Může obsahovat stopy : lepek, vejce, sója, sezam, mléko (laktóza), hořčice, celer
Společnost Ramdam, s.r.o. má propracovaný a praxí prověřený systém práce s alergeny, tak, aby jimi nebyly kontaminovány jiné výrobky. Podmínky pěstování a zpracování prvotních surovin a i vlastní výrobní proces, přesto přinášejí rizika spojená s kontaminací výrobků. Touto větou si Vás dovolujeme upozornit na možnou přítomnost stopového množství alergenů v našich výrobcích.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Na víkend řezníkem |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 0.11 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.