Boloňská omáčka z vege masa
Co si udělat rychlou a skvělou večeři s Vege masem. Příprava je velmi jednoduchá.
Co potřebujeme :
- Vege maso ( na jídlo pro dva bohatě postačí jeden 50g sáček z našeho balení )
- půlku cibule
- rostlinný olej 1,5 lžíce na 50g sáček a 1,5 lžíce na orestování cibulky
- sterilovaná rajčata v konzervě
- trošku rajského protlaku, dle chuti
- rostlinné nebo živočišné mléko nebo smetanu
- Vegetka dobrotka nebo v alternativě pro celiaky bez lepku Vega dobrotka bez lepku
- těstoviny dle vašeho výběru my jsme použili Řezanky těstoviny čtyřvaječné
- 100 ml voda a sůl
Nejprve si nahydratujeme vege maso , které zalejeme 100 ml vody na 50g ( jeden sáček) a necháme odležet 10-20 minut... dle návodu na krabičce, podle druhu příchutě.
Mezi tím si dáme vařit těstoviny podle návodu.
Na pánvičce si orestujeme cibulku a přidáme rajčata z konzervy a necháme krátce podusit. Dle chuti můžeme přidat trošku rajčatového protlaku. Můžeme dochutit omáčku vegetkou, přidáme nahydratované vege maso a jen lehce promícháme a necháme prohřát.
Ihned podáváme.
Dobrou chuť