Zabijačková paštika s portským

Zabijačková sezona je v plném proudu, takže pokud se k vám dostanou například čerstvá vepřová játra, neváhejte a vyzkoušejte si domácí vepřovou paštiku. My k dochucení doporučujeme naši voňavou směs určenou přímo na paštiky. Obsahuje vyváženou směs bylinek a koření, které doladí vaši domácí paštiku k dokonalosti.

 paštika

Na cca půl litru paštiky potřebujete:

0,5 kg vepřových jater
100 ml portského vína
100 g másla + trochu navíc na “pokličku”
50 ml smetany
1 cibule
2 stroužky česneku
1,5 lžičky směsi Paštika 
olivový olej
pepř 
sůl

Játra si očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na olivovém oleji spolu s cibulkou, prolisovaným česnekem a tymiánem. Pak přidáme koření a zalijeme portským vínem. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou, dokud nejsou játra měkká. Pokud je potřeba dolijeme trochu vody.
Tekutinu v hrnci, co nejvíce vyvaříme, stáhneme z plamene a necháme cca 5 minut vychladnout. Zalijeme rozpuštěným máslem, smetanou a ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Můžeme ještě dosolit a dopepřit. Nalijeme do skleničky, zalijeme trochou rozpuštěného másla a necháme vychladnout.
V lednici vydrží minimálně týden.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení