Boloňské těstoviny pro děti

Maminko, my chceme červené špagety! Pokud nechcete děti odbýt špagetami s kečupem, vyzkoušejte naši dětskou úpravu klasické boloňské omáčky. S jemnějším drůbežím masem a bez vína :)

Untitled design (4)

Ingredience:

400 g mletého masa (ideálně směs drůbežího a vepřového masa)
1 konzerva drcených rajčat (400g)
1 velká cibule
1 velká mrkev (očištěná a nastrouhaná na hrubo)
1 stroužek česneku
olivový olej
bazalka 
oregano 

těstoviny 
sýr na posypání

Ve větším hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přisypte mrkev a restujte společně přibližně 5 minut. Teď přijde na řadu drcený česnek, směs pořádně promíchejte a nechte česnek rozvonět (cca 1 minutu). Přidejte mleté maso a za stálého míchání osmahněte všechny kousky. Hrudky rozbijte vařečkou. Zalijte konzervou rajčat, případně přidejte i trochu vody. Osolte, opepřete a přidejte bazalku a oregano. Duste na mírném plameni pod pokličkou přibližně hodinu, aby se chutě dobře propojily.
Podávejte z našimi širokými nudlemi, posypané strouhaným sýrem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení