Dětská drůbeží krémová polévka

Děti milují krémové polévky a pokud jim chcete dopřát i silný masový vývar, vyzkoušejte tuto trochu neobvyklou verzi. U našich dětí měla velký úspěch. Klasické kuřecí maso jsme nahradili krůtím. Vývar z krůtího je totiž silnější a chutnější.

Untitled design (5)

Ingredience:

1 krůtí stehno
1 krůtí krk
1 cibule
3 střední brambory
bílá část pórku
1 smetana na vaření
1 lžičku Drůbežího bujónu bez přidaného glutamanu 
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře 
1 bobkový list 
sůl

Postup:

Nové koření, pepř a bobkový list svážeme do balíčku z gázy nebo plátna. Maso opláchneme pod studenou vodou a dáme spolu s oloupanou cibulí, solí a balíčkem kořením do hrnce. Zalijeme studenou vodou tak, aby všechny ingredience byly pod vodou, a přivedeme k varu. Přidáme lžičku drůbežího bujónu. Vaříme na mírném plameni dokud není maso měkké. Mělo by jít pěkně odlupovat od kosti. Jakmile maso změkne, vytáhneme jej bokem na talíř a do vývaru přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky a pórek na kolečka. Necháme vařit přibližně dalších 25 minut. Vytáhneme balíček koření. Vývar rozmixujeme a smícháme se smetanou na vaření. Dle chuti dosolíme.
Maso ze stehen obereme a přidáme zpět do polévky.
Můžeme posypat čerstvými bylinkami (pažitkou, libečkem nebo petrželkou).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení