Česká cibulačka

Než začne sezóna zelených bylinek a první čerstvé zeleniny je potřeba ještě využít zásoby z podzimu. U nás v tomto období vede cibulačka. Taková ta klasická česká, bez vína a baget. Ale za to s topinkou zapečenou se sýrem.

Untitled design_3

Ingredience:

4 velké cibule
2 lžíce másla
2 lžíce celozrnné mouky
1 litr drůbežího bujónu 
1 lžička tymiánu 
pepř a sůl na dochucení 

Jak na to?

Cibuli nakrájíme nahrubo, osmažíme ji na másle do zlatova. Zaprášíme moukou, necháme cca minutu až dvě zasmažit a zalijeme vývarem. Vaříme asi půl hodiny, dokořeníme tymiánem, čerstvě mletým pepřem a solí, případně polévkovým kořením. Podáváme s nasucho opečenou topinkou zapečenou se sýrem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení