Pečené králičí stehno s bylinkami

Králičí maso je na jaře v nejlepší kondici a proto využijte lokální dodavatele a poptejte se po domácím králičím mase. Je dietní a když se dobře dochutí také velmi chutné. My vám přinášíme tip na náš oblíbený jarní recept s bylinkami.

Untitled design (1)

Ingredience:

4 králičí stehna
100 g anglické slaniny (nakrájené na klínky)
1 cibule (nakrájená na jemno)
4 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
kořenící směs Králík, Jehněčí 
olej
2 dcl vývaru 
hrst jarních bylinek (pažitka, jarní cibulka)

Jak na to?

Králičí stehna omyjte a prošpikujte klínky slaniny. Ze všech stran okořeňte směsí Králík, Jehněčí, případně můžete ještě trochu dosolit. Na rozpáleném oleji maso zprudka opečte, aby se zatáhlo a uvnitř zůstalo krásně šťavnaté. Vytáhněte z pekáčku a na výpeku orestujte na jemno nakrájenou cibuli. Na poslední minutu přidejte česnek nakrájený na plátky. Vložte králičí stehna zpět do pekáčku. Podlijte trochou vývaru a pečte na 180 °C cca hodinu. Před podáváním posypte bylinkami a zalijte výpekem.
Můžete podávat s bramborovou kaší. Na jaře to ale králíkovi sluší i se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení