Dětské souvlaki

Souvlaki patří mezi klasiku řecké kuchyně a u nás je častým hostem na grilovačkách. Chuťově výborné, příprava jednoduchá a děti je milují. Toto “maso na špejličce” můžete lehce připravit v dětské verzi, s jemným kořením Dětské kuře s bylinkami. Tato kořenící směs je díky své vyváženou chutí skvělou volbou nejen pro přípravu drůbeží masa, ale můžete jím dochutit například omáčky nebo polévky.

souvlaki

700 g kuřecího masa
šťáva z 1 citronu
4 lžíce olivového oleje
2 lžičky kořenící směsi Dětské kuře s bylinkami 

sůl

Ve větší míse připravíme marinádu z olivového oleje, citronové šťávy a koření. Prošlehejte vidličkou. Maso nakrájejte na malé kostičky (cca 2 cm) a vmíchejte je do marinády. Marináda by měla být na každém kousku masa. Přikryjte a nechte minimálně 2 hodiny v ledničce odpočívat.
Špejle si mezitím dáme na 30 minut do vody, aby nám nehořely na grilu. Maso napichujeme na špejle těsně vedle sebe a grilujeme nebo pečeme na grilovací pánvi, ze všech stran, aby bylo maso krásně nazlátlé.

Podáváme s chlebem pitou, pečenými brambory a řeckým salátem tzatziki.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení