Kurkumové latté

Indické koření kurkuma se vyznačuje krásně zlatou barvou a podle ajurvédy mnoha léčivými účinky. V kuchyni je známá jako součást kari, kterému dodává typicky žlutou barvu. Prohlubuje chuť potravin a je vhodná pro ty, kteří nemají rádi příliš aromatické či pikantní koření.
My jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na nápoj, který se přesně hodí pro zimní dlouhé večery. Potěší na těle i na duši a krásně rozehřeje zmrzlé ruce a nohy.

kurkumové latté

 Ingredience:

250 ml oblíbeného rostlinného nebo obyčejného mléka (výborné je mandlové)
1 lžička mleté kurkumy 
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 svitek skořice 
špetka čerstvě mletého černého pepře 
1 lžička třtinového nebo kokosového cukru

Jak na to?

V hrnci pomalu ohřejte mléko. Pak přidejte všechny ingredience a opatrně přiveďte k varu. Odstavte a přelijte do šálků. Ihned podávejte. Ozdobte kurkumou.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení