Chilli con carne

 

Texaská specialita chilli con carne je jedna z nejznámějších jídel vůbec. Základem je vždy hovězí maso, fazole, rajčata a samozřejmě chilli, po kterém dostal pokrm název. Pro zvýraznění chuti doporučujeme v hotovém pokrmu rozpustit dva čtverečky hořké čokolády, jídlo dodá úplně nový chuťový rozměr.

chilli

Ingredience:

250 g sušené fazole (velké červené)
500 g mletého hovězího masa
1 plechovka sterilované kukuřice
1 plechovka rajčat (lze nahradit asi 6 čerstvými rajčaty)
1 cibule na kostičky
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička drceného kmínu 
1/2 lžičky chilli con carne
3 lžíce rajčatového protlaku
2 kostičky hořké vysokoprocentní čokolády
pepř 
sůl

Jak na to?

Fazole den předem namočíme do vody, kterou pak vyměníme, a vaříme do měkka. Trvá to dlouho, pokud máte, použijte tlakový hrnec.
Na velké hluboké pánvi rozpálíme olej, osmažíme cibuli a na poslední minutu přidáme jeden stroužek česneku nakrájený na plátky. Posypeme kořením, solí a pepřem a asi minutu opékáme. Hovězí dáme na pánev a orestujeme. Vařečkou rozbíjíme hrudky, které se v mase tvoří. Jakmile je maso opečené, doplníme fazole, rajčata a protlak, zalijeme asi 1/2 litrem vody (nebo vývaru z fazolí) a necháme cca 40 minut probublávat, dokud směs nezhoustne.
Případně ještě dosolíme, necháme v jídle rozpustit čokoládu a nakonec přidáme utřený zbytek česneku. Můžeme podávat s rýží nebo zabalené do tortillových placek.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení