Doprava ZDARMA od 1090 Kč

Pečená jablka

Jako poslední podzimní recept (než se plně vrhneme na ty vánoční) vám nabízíme návod na voňavá pečená jablka ovoněná kořením a podávaná s vanilkovým šodó. Pravé vanilkové šodó se připravuje z bílého vína. Pokud si chcete práci ulehčit nebo chcete vynechat alkohol připravte řídký vanilkový puding.

 Untitled design (4)_1

4 velká jablka
50 g vlašských ořechů
50 g sušených brusinek
2 lžíce medu
směs perníkové koření 

Ostrým nožíkem odkrojte vrchní část jablka a opatrně vykrojte jádřinec. Vlašské ořechy nakrájejte na menší kousky, smíchejte s ovocem, medem a trochou perníkového koření. Směsí naplňte jablka a pokud vám zbyde, naskládejte ji nahoru jablíčka. Přiklopte zpět vrchní část jablíčka. Dejte do zapékacích misek nebo velkého pekáče.
Pečeme na 160°C přibližně 45 minut.

Na pravé vanilkové šodó:

250 ml bílého vína
4 oddělené žloutky
70 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr 
Ve vodní lázni (kovový hrnec nebo miska vložený v horké vodě) ušlehejte žloutky s vanilkou s vínem a cukrem. Podávejte k pečeným jablkům.