Pečená jablka

Jako poslední podzimní recept (než se plně vrhneme na ty vánoční) vám nabízíme návod na voňavá pečená jablka ovoněná kořením a podávaná s vanilkovým šodó. Pravé vanilkové šodó se připravuje z bílého vína. Pokud si chcete práci ulehčit nebo chcete vynechat alkohol připravte řídký vanilkový puding.

 Untitled design (4)_1

4 velká jablka
50 g vlašských ořechů
50 g sušených brusinek
2 lžíce medu
směs perníkové koření 

Ostrým nožíkem odkrojte vrchní část jablka a opatrně vykrojte jádřinec. Vlašské ořechy nakrájejte na menší kousky, smíchejte s ovocem, medem a trochou perníkového koření. Směsí naplňte jablka a pokud vám zbyde, naskládejte ji nahoru jablíčka. Přiklopte zpět vrchní část jablíčka. Dejte do zapékacích misek nebo velkého pekáče.
Pečeme na 160°C přibližně 45 minut.

Na pravé vanilkové šodó:

250 ml bílého vína
4 oddělené žloutky
70 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr 
Ve vodní lázni (kovový hrnec nebo miska vložený v horké vodě) ušlehejte žloutky s vanilkou s vínem a cukrem. Podávejte k pečeným jablkům.

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení