Pikantní karbanátky

Klasické karbanátky rozhodně nejsou žádnou novinkou. Pokud ale použijete výjimečné koření, dáte tomuto oblíbenému pokrmu další chuťový rozměr. My jsme vyzkoušeli balkánskou směs Adžika (odkaz) obsahující česnek, sladkou paprika, saturejku, chilli, kopr, bobkový list, bazalku, majoránku,petržel,koriandr a mátu. A je to pecka, jděte do toho taky.

Untitled design (10)

Ingredience:

0,5 kg mletého masa (ideálně směs hovězího a vepřového)
3 stroužky česneku
1 lžička adžiky 
2 lžičky sójové omáčky
2 lžičky petrželky 
½ lžičky citronové kůry 
2 lžíce chilli strouhanky
sůl
pepř
olej na smažení

Jak na to?

Všechny ingredience smíchejte ve velké míse a tvořte malé placičky. Pokud se vám se směsí špatně pracuje, můžete přidat trochu strouhanky. Smažte z obou stran na kvalitním rostlinném oleji.
Nejlépe chutná s vařenými bramborami.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení