Cuketový koláč

Rychlý cuketový koláč z listového těsta vás překvapí svou vyváženou chutí. Inspiraci jsme hledali v Řecku, kde je spojení cukety, oliv, oregana a sýru feta velmi oblíbená. Skvělá večeře a je o jednu cuketu míň :)

 2014-07-31-258[1]

 

1 balíček listového těsta
1 střední cuketa nakrájená na cca 0,5 cm kolečka
5 lžic rajčatového pyré (passata)
2 hrsti zelených oliv (nakrájené na kolečka)
2 stroužky česneku
150 g sýru feta (nebo sýr balkánského typu nakrájený na kostičky)
1 lžička sušeného oregana 
1 lžička bazalky
olivový olej
sůl
pepř 

Listové těsto si rozdělte na dvě části a ty rozválejte na velikost plechu. Plech vyložte pečícím papírem a na něj přeneste vyválený plát těsta, který pravidelně propíchejte vidličkou. Rajčatové pyré smíchejte s rozdrcenými stroužky česneku a namazejte na těsto. Na pyré potom klademe kolečka cukety (asi 1 cm okraje necháme volné). Posypeme olivami a fetou. Zakapeme olivovým olejem, vydatně posypeme oreganem a bazalkou, osolíme a opepříme. Dáme do trouby vyhřáté na 220 °C, pečeme 20 minut. Podáváme se salátem jako lehkou letní večeři.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení