Poctivý guláš s hovězího masa

Na tradiční guláš z hovězího masa existuje bezpočet receptů. Každý ale stojí na dvou základních ingrediencích - kvalitním masu a poctivém koření. To by mělo být silné a plné chuti, nemělo by být příliš jemné. Stejně jako naše paprika z Maďarska v té nejvyšší kvalitě.
Pokud máte rádi uzenou chuť, doporučujeme vyzkoušet uzenou papriku, která dodá jídlům dalším chu´tový rozměr. Pro milovníky pikantních pokrmů nelze nedoporučit ostrou maďarskou papriku. V naší nabídce naleznete i již připravené směsi přímo na guláš - Gulášová kořenící směs, Maďarský guláš nebo Guláš Vegánek z bezlepkové řady.

gulas 

0,75 kg hovězího masa (tradičně se používá kližka, kdo má ale raději libovější maso může vyzkoušet spodní plec, podplečí nebo kulatou plec)
80 ml slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce koření

1 lžíce vepřového sádla
2 cibule
20 g mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
0,2 l červeného vína
0,8 l vývaru
1 lžíce hladké mouky (nemusí být)
bobkový list
sůl a pepř

Den předem si naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme protlak a také zarestujeme, ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva. Při konci přisypte sušenou papriku. Papriku osmahněte jen krátce, ráda se připaluje a celý pokrm by Vám mohl zhořknout. Přidejte maso i s marinádou a prudce maso zatáhněte. Osolte a opepřete. Přilijte víno a vývar. Vložte 3 bobkové listy a nechte cca 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.
Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení