Doprava ZDARMA od 1090 Kč

Poctivý guláš s hovězího masa

Na tradiční guláš z hovězího masa existuje bezpočet receptů. Každý ale stojí na dvou základních ingrediencích - kvalitním masu a poctivém koření. To by mělo být silné a plné chuti, nemělo by být příliš jemné. Stejně jako naše paprika z Maďarska v té nejvyšší kvalitě.
Pokud máte rádi uzenou chuť, doporučujeme vyzkoušet uzenou papriku, která dodá jídlům dalším chu´tový rozměr. Pro milovníky pikantních pokrmů nelze nedoporučit ostrou maďarskou papriku. V naší nabídce naleznete i již připravené směsi přímo na guláš - Gulášová kořenící směs, Maďarský guláš nebo Guláš Vegánek z bezlepkové řady.

gulas 

0,75 kg hovězího masa (tradičně se používá kližka, kdo má ale raději libovější maso může vyzkoušet spodní plec, podplečí nebo kulatou plec)
80 ml slunečnicového oleje
3 stroužky česneku
1 lžíce koření

1 lžíce vepřového sádla
2 cibule
20 g mleté papriky
1 lžíce rajského protlaku
0,2 l červeného vína
0,8 l vývaru
1 lžíce hladké mouky (nemusí být)
bobkový list
sůl a pepř

Den předem si naložíme maso do nízkého hrnce s pokličkou nebo jiné uzavíratelné nádoby. Maso nakrájíme na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na sádle. Přidáme protlak a také zarestujeme, ztratí se tak kyselost rajčat, ale zůstane krásná barva. Při konci přisypte sušenou papriku. Papriku osmahněte jen krátce, ráda se připaluje a celý pokrm by Vám mohl zhořknout. Přidejte maso i s marinádou a prudce maso zatáhněte. Osolte a opepřete. Přilijte víno a vývar. Vložte 3 bobkové listy a nechte cca 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.
Guláš podáváme buď nezahuštěný, nebo zahuštěný chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.