Rajčatová polévka s červenou čočkou

K něčemu se vám přiznám. Tato polévka je moje láska a v zimě si ji často dávám i k snídani. Díky silné chuti vás zahřeje nejen v těle i na duši a dodá energii na celý den. Základem je červená čočka a konzerva rajčat. V našem případě doma zavařené letní rajčata plné chuti.
Vše dotáhlé k dokonalosti kořením a našim bujónem.

polévka čočková

Ingredience:


120 g červené čočky
1 konzerva drcených rajčat (nebo malá sklenice domácích zavařených)
1 lžíce hladké mouky (výborná je špaldová)
250 ml mléka
1 cibule
2 stroužky česneku
drcené chilli  - stačí jeden kousek
petrželka 
olivový olej
pepř 
sůl
1 litr vývaru 

Cibuli a česnek oloupáme a nakrájíme na drobno. V hrnci si zvlášť dle návodu připravíme vývar. Na olivovém oleji orestujeme cibuli, potom přidáme česnek a drcené chilli papričky. Opékáme jen minutu, aby se česnek nespálil a nezhořkl. Zalijeme rajčatovou konzervou, připraveným vývarem a přidáme čočku. Osolíme a opepříme. Necháme povařit asi 20 minut, dokud čočka nebude měkká. Potom mírně promixujeme, vlijeme mléko a necháme ještě chvíli provařit.
Podáváme ozdobené petrželkou s opečeným chlebem a plátkem citronu na dochucení.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení